dressyrnorden

Alla inlägg den 14 juli 2010

Av Johanna Bergefur - 14 juli 2010 23:20

Idag red jag för första gången på länge. Det var lite svalare idag så passade på:) Och med svalare menar jag bara 26 grader x) Men jag red vid 9 på kvällen och då var det fortfarande väldigt mycket insekter kvar ute så när vi skulle rida ut så började hon kicka och skaka på huvudet så vi fick vända och rida en sväng på åkern. För er som undrar så har hon bra grundkondition och jag vet att hon har stått väldigt länge och jag vill inte att hon ska stå LÄNGRE än vad hon redan gjort. Man kan rida dem på "bana" vid igångsättning, bara man tar det lugnt! Jag tänkte att jag skulle rida Ettan i en lägre form, en "unghäst"-form så hon inte behöver anstränga sig så mycket.


I skritten var hon ganska pigg och gick på, jag skrittade mest också men hon var lite "låg form är lika med ingen form" x) Men fick henne i den formen jag ville ha efter ett tag:)


I traven var hon en aning seg, blev ganska chockad! Hon brukar nämligen vara pigg när hon stått ett tag men traven ordna sig den med. Gjorde lite skänkelvikningar vilket hon inte var tillfreds med i början då rumpan var ungefär i norrland och framdelen i Skåne. Men provade att sätta mig ner ordentligt i traven, trycka till lite extra med skänkeln och ha mer stöd i ytter och VOILA känkelvikningarna blev så fina så fina:)


I galoppen var hon helt otrolig! Vila har gjort bra för henne! Hon gick jättefint i en kort galopp och jag tog inte ens i tyglarna för att samla henne, det gjorde hon helt själv. Fast jag ville inte att hon skulle gå så eftersom hon inte blivit riden på ett tag å jag ökade och tog ner henne lite och det gick hon förstås med på:) Jag red typ en "framridning" Fast lite längre och mindre intensivt.


När jag travade av henne var hon jättefin:) Gick riktigt lågt och sträckte ut sig ordentligt!:) Min fina fina tjej<3

Bilden är från en tävling:D

  

Av Johanna Bergefur - 14 juli 2010 18:33

Många som tävlar dressyr siktar ganska högt men visst finns det människor som gör det fär "kul skull". Nu menar inte jag att de som siktar högt inte har kul, för det har dem! Men frågan är hur mycket press man har på sig att vinna tävlingar, ha fin häst  och den bästa klädseln. Själv tycker jag att det viktigaste är samspelet mellan häst och ryttare och att man ska ge blanka fan i vad andra tycker men det är ändå svårt att ignorera kommentarer man får på internet. Själv känner jag en ganska stor press med att lyckas och jag vill lyckas. Jag tycker det är superkul att tävla men min press ligger vid vikten. Jag måste gå ner i vikt, för min egen skull men också för att slippa kommenterar som jag får ibland, t ex "stackars häst" eller "orkar hästen dig?". Många får kommentarer som liknar mina men kanske att människan som sitter på hästen är för smal, "sitter fel i sadeln" eller har en "ful" häst. Frågan är då hur mycket vet dessa människor om ekipagen de ser på BILDEN? Kan man verkligen dömma ett ekipage via en bild på det sättet? Svaret är då självklart att de människorna inte vet någonting om ekipaget och det är helt omöjligt att dömma en människa på några bilder.


Jag läste Mirakelbarns blogg och där stod det att hon hela tiden har varit sig själv, och det är starkt gjort för det är svårt att vara sig själv när man får kommentarer som man blir ledsen av. Men OM man vill göra bra ifrån sig, vad det änn är så måste man vara sig själv och inte låta andra människor få kontrollen över en med dessa dumma kommentarer!


Så var er själva! I vått och torrt så kommer ni att lyckas!:)

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Jag heter Johanna och är 19 år gammal och satsar på dressyren. Till hjälp har jag min otroliga Eternity som alltid ställer upp för mig. Min dröm är att bli beridare.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards